Om förstudien

Förstudiens syfte är att ta fram underlag för att kunna fatta beslut om vägval samt ambitionsnivå och ligga till grund för kommande äskning av utvecklingsmedel för webbplats 2.0. Hela förstudien ska utgå ifrån vilka behov våra brukare och intressenter har. I förstudien behöver vi involvera nyckelpersoner från verksamheterna.

Utspridd webbnärvaro

Länsstyrelsernas närvaro på webben består av många olika webbplatser och system som i bästa fall på ett eller annat sätt länkas till varandra. Eftersom flera av våra gemensamma tjänster ligger som separata webbplatser i olika system ger det en otydlig bild av länsstyrelserna och besökare på våra webbplatser missar troligtvis information och/eller tjänster eftersom kopplingar ofta saknas.

Nuvarande webbplatser lanserades 2010/2011 

Länsstyrelsernas nuvarande webbplatser lanserades årsskiftet 2010/2011. I slutet av 2014 är nuvarande webbplatser fyra år gamla, under dessa fyra år har samhällets syn på och sätt att konsumera information via webben/Internet ändrats radikalt. Idag är det vanligt att webbplatser byts ut i sin helhet i ett intervall av fyra till fem år.

Tekniken och standarder för webbplatser har förändrats och idag sker allt mer trafik till våra webbplatser via telefoner eller surfplattor. Idag anpassar sig inte vår webbplats efter användarens skärmupplösning, så kallad responsiv design.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s